We hebben 4 gasten en geen leden onlineGeschiedenis


Kinderkoor De Merels werd opgericht in 1981 

24 februari 1981 was de eerste repetitieavond met een aantal kinderen. De repetitieavonden vonden plaats in de Bouwakker aan de Merelstraat te Hattemerbroek.

Ontstaan van de naam

Omdat ze de repetitie-avonden aan de Merelstraat hadden, is hier de naam ontstaan van het kinderkoor, al snel kwam de naam:  Kinderkoor de Merels.

Dirigent

De Merels oefenden toen o.l.v. Bea Schreurs.

Met het 20-jarig jubileum is Bea Schreurs gestopt. 

Van 2001 tot 2011 stondt het koor o.l.v. Jenny van Ark. Met het 30-jarig jubileum is Jenny van Ark gestopt.

Sample Image

Het koor wordt nu begeleidt door Ina Mijnheer.

Het is elke keer een feest om de repetities bij te wonen. 

Activiteiten en optredens

Gedurende deze 32 jaar hebben we naast vele optredens in diverse kerken ook een aantal bijzondere activiteiten gehad.

Zo hebben we onder andere een langspeelplaat opgenomen, een cassettebandje opgenomen, 3 cd's opgenomen. Musicals gedaan.

In mei 2001 hebben we in samenwerking met nog 6 andere kinderkoren een cd opgenomen naar aanleiding van de  MKZ-crisis.Op deze cd stond onder andere een speciaal geschreven MKZ-lied. De opbrengst van deze cd ging naar de getroffen boeren en naar de schaapskudde Heerde-Epe.

  

Ook hebben we 2 keer een singfestival gehad. De laatste was 6 november 2004 in het dorpshuis in Wezep. Je kon je opgeven, als je mee wilde doen. Er was een Jury aanwezig, die beoordeelden op: verstaanbaarheid, zuiverheid en presentatie. Dit was erg succesvol. 's Avonds gaf Kinderkoor de Merels een optreden met het thema "kom aan boord".

Op 18 maart 2006 hebben we ons 25-jarig jubileum gevierd met een concert in de Pauluskerk in Wezep. Die avond stond in het teken van Dieren.

Naar aanleiding van dit Jubileum zijn we 1 april 2006 een middagje naar de dierentuin geweest.

Op zaterdag 12 maart 2011 hebben we ons 30-jarig jubileum gevierd met een concert in de Pauluskerk in Wezep. Voor deze feestelijkeavond was de bekende vlaamse kindercaberetiër Jo de Rijck uitgenodigd.

Sample Image

 


© Kinderkoor De Merels 2010